Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 50 dag
mleko 1/4 szklanki
jajko 6
bułka czerstwa 1
sok z połowy cytryny
olej do smażenia
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w mielonym

Mięso wyrobić z 2 jajkami i przyprawami. Dodać bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, wyrobić. Pozostałe jajka ugotować na twardo. Każde obrane jajko obtoczyć mięsem, uformować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem każdą porcję przekroić wzdłuż, skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 27.09.2012 18:45
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak