Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe pralinki z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 1
galaretka niebieska 1
banan 1

Przepis i sposób przygotowania na: Białe pralinki z galaretką

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamiemy na okienka, wkładamy do metalowej miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nanosimy dokładnie rozpuszczona czekoladę na brzegi małych papilotek.
Krok 1 - Białe pralinki z galaretką foto
2
Posmarowane czekoladą papilotki układamy na plastikowym talerzu i wkładamy na 20 minut do zamrażalnika
Krok 2 - Białe pralinki z galaretką foto
3
W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 1,5 szklance wrzątku i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Krok 3 - Białe pralinki z galaretką foto
4
Papier delikatnie odrywamy od czekolady, do każdej foremki wkładamy 1 łyzeczkę galaretki oraz 1 plaster banana.
Krok 4 - Białe pralinki z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.01.2013 17:52
wyglądają kapitalnie :)
caralajna 06.02.2012 22:43
najbardziej podoba mi się talerz
agabi
agabi 05.02.2012 21:53
świetny pomysł:)
sylwia / sytofala 05.02.2012 21:08
podoba mi się patent z wykorzystaniem papilotek jako foremek do czekolady , nie wpadłam na to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak