Sposób przygotowania

Seler i marchew ugotować w łupinach, gdy ostygną - obrać i pokrajać w makaronik. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać. Umyte jabłka (nie obrane) posiekać, skrapiając sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą, dodać utarty - na tarce o dużych otworach lub w robocie - ser i zieleninę. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Zamiast oliwy można dodać do sałatki majonez.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    jabłka do takiej sałatki jeszcze nie dodawałam, ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne składniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !