Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2
żur 200 ml
śmietana 30% 200 ml
jajko 5
koperek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

Kroki postępowania

1
Czerwone buraczki obieramy i kroimy w cienkie talarki, zalewamy wodą dodajemy nieco soli i gotujemy.
Krok 1 - Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem foto
2
W chwili kiedy są już miękkie wlewamy żurek, a następnie śmietanę. Doprawiamy całość do smaku i doprowadzamy do wrzenia
Krok 2 - Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem foto
3
Gotowy barszcz rozlewamy na talerze.
Krok 3 - Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem foto
4
ugotowane na twardo jajka przekrawamy na ćwiartki i dodajemy do barszczu, całość posypujemy siekanym koperkiem.
Krok 4 - Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 14.02.2012 22:25
mniam...pyszna zupka:)
ziutula
ziutula 05.02.2012 23:15
barszcz lubię a w te mrozy rozgrzeje mocno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak