Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, umyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Wzdłuż mięsa wycięć głęboki otwór. Wypełnić go jabłkami. Mięso spiąć wykałaczkami lub najlepiej obwiązać nicią kuchenną. Olej mocno rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do brytfanki, posmarować miodem, podlać winem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 1 godzinę i 15 minut, co jakiś czas podlewać powstałym sosem i winem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    przepyszny obiadek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    przepyszny obiadek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musze tak zrobić kiedyś.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ależ to musi byc pyszne mięsko
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    Pyszny schab
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetne połączenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !