Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 1/2 puszka
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka niebieska 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kompot wiśniowy 500 wraz z owocami

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec z wiśniami

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 350 ml wrzącej wody i wystudzić . Do zimnej dodać mleko skondensowane i dobrze wymieszać. Galaretkę niebieską rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Wiśnie osączyć z kompotu. Na dno keksówki lekko natłuszczonej Kasią wlać 1/2 masy cytrynowej,ułożyć w niej 1/2 wiśni, pozostawić do stężenia. Po stężeniu wylać 1/2 galaretki niebieskiej. Następnie drugą część masy cytrynowej i poukładać drugą część wiśni. Kompot pozostały z wiśni podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Wylać jako ostatnia warstwę i pozostawić do całkowitego stężenia. Przy wyjmowaniu włożyć foremkę na chwilę do gorącej wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.02.2012 21:16
wygląda bardzo apetycznie
caralajna 05.02.2012 22:41
wow, jakie efektowne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak