Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 350 ml wrzącej wody i wystudzić . Do zimnej dodać mleko skondensowane i dobrze wymieszać. Galaretkę niebieską rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Wiśnie osączyć z kompotu. Na dno keksówki lekko natłuszczonej Kasią wlać 1/2 masy cytrynowej,ułożyć w niej 1/2 wiśni, pozostawić do stężenia. Po stężeniu wylać 1/2 galaretki niebieskiej. Następnie drugą część masy cytrynowej i poukładać drugą część wiśni. Kompot pozostały z wiśni podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Wylać jako ostatnia warstwę i pozostawić do całkowitego stężenia. Przy wyjmowaniu włożyć foremkę na chwilę do gorącej wody.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wow, jakie efektowne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !