Sposób przygotowania

Roll dogi są moją wersją potrawy sprzedawanej w jednej z pizzerii w moim mieście.
Polecam je na obiad albo kolację dla całej rodziny albo grupy znajomych.

1. Z ciasta drożdżowego odetnij kawałek i rozwałkuj na prostokąt.
2. Prostokąt z ciasta posmaruj musztardą.
3. Na jednej z dłuższych krawędzi połóż parówkę albo dwie.
4. Wzdłuż parówki pokrojonego w ćwiartki ogórka konserwowego, posyp startym serem i piórkami surowej cebuli.
5. Ostrożnie zwiń formując rulon, końcówki załóż pod spód albo sklej i odetnij nożem.
6. Posmaruj z wierzchu oliwą.
7. Piecz w temperaturze 180C około 15-20 minut.

SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !