Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z kurczakiem panierowanym w przyprawach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki 500 gram
olej do smażenia
elementy z kurczaka 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 opakowanie
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z kurczakiem panierowanym w przyprawach

Mięso myjemy , osuszamy i panierujemy w mieszance przypraw. Układamy w blaszce wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Frytki smażymy na złoty kolor. Kurczaka podajemy z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.02.2012 22:27
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak