Sposób przygotowania

Mięso mielone, jajka, bułkę tartą i starty ser żółty z przyprawami wyrabiamy. Formujemy male kulki i panierujemy . Bulion gotujemy , a w nim gotujemy pulpeciki. Ok 15 minut. Gdy ugotujemy wszystkie , bulion przecedzamy przez sito, dodajemy koncentrat, śmietanę wymieszana z mąką i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku. Sosem zalewamy pulpeciki i dusimy 10 minut. posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    szybko , ale kazdy z nas je lubi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to, więc gotuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !