Sposób przygotowania

Fasolę zagotować w lekko osolonej wodzie dodając obrany czosnek i liście laurowe. Umyte buraczki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki i wrzucić do garnka z wodą przyprawą Kucharek i zagotować. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obraną pietruszkę, pokrojonego w paseczki pora oraz poszatkowaną kapustę. Następnie dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę pogotować i dodać fasolkę, natkę pietruszki oraz przecier pomidorowy. Jeszcze raz zagotować, zdjąć z ognia i wlać sok z cytryny. Do zupy wlać śmietanę wymieszaną z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !