Sposób przygotowania

Ziemniaki, włoszczyznę, umyć, obrać, pokroić w plasterki. Okonie umyć, sprawić, odciąć głowy. Do garnka położyć warstwę ziemniaków, włoszczyzny, rybę. Na rybach położyć ziemniaki, włoszczyznę, masło. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i zieleninę. Zalać zimną wodą, aby przykryła warzywa 2 centymetrową warstwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez ok.40 minut. Przed spożyciem wyjąć zieleninę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    z okonia może być świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !