Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okonie 1,5 kg
pietruszka 2 szt
marchewka 2 szt
seler 0,5 szt
por 1 szt
ziemniaki 0,5 kg
sól i pieprz
koperek 0,5 pęczka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Ziemniaki, włoszczyznę, umyć, obrać, pokroić w plasterki. Okonie umyć, sprawić, odciąć głowy. Do garnka położyć warstwę ziemniaków, włoszczyzny, rybę. Na rybach położyć ziemniaki, włoszczyznę, masło. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i zieleninę. Zalać zimną wodą, aby przykryła warzywa 2 centymetrową warstwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez ok.40 minut. Przed spożyciem wyjąć zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.07.2012 17:27
pycha
jasiek 13.03.2012 21:41
z okonia może być świetna
Natalia37
Natalia37 05.02.2012 18:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak