Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
fasolka szparagowa ugotowana 30 dag
karp 1 kg
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz
żółtko jajek 1 szt
kalafior 40 dag
masło 1 łyżka
bulion 1/4 szkl
sok z cytryny 0,5 szt
oliwa 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana

Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plasterki. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Karpia sprawić, usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, odstawić na pół godziny. Kalafiora podzielić na różyczki Do naczynia wlać oliwę, lekko rozgrzać, układać warstwami: rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior. Całość skropić bulionem, obłożyć plasterkami masła. Przykryć , wstawić do piekarnika na ok.40 minut. Żółtko rozmieszać z 2 łyżkami bulionu, wlać na rybę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 05.02.2012 18:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak