Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szkl
filety z sandacza 1 kg
sok z cytryny 2 łyżki
miód 0,5 łyżeczki
cebula 50 dag
kapary 1 łyżka
skórka otarta z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w śmietanie

Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Odstawić rybę w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie cebulę obrać, włożyć do sokowirówki przepuścić. Rybę ułożyć w naczyniu, zalać sokiem z cebuli, gotować 15 minut na bardzo wolnym ogniu. Odlać 3 łyżki rybnego wywaru, zmiksować ze śmietaną, z otartą skórką z cytryny, miodem, kaparami i pieprzem. Sandacza ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną, wstawić do piekarnika na kilka minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak