Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z parówką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
groszek zielony 1 puszka
ziele angielskie kilka zieren
Liść laurowy suszony Prymat
pieczarki 1/2 kg
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
parówki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z parówką

Paprykę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju, pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Następnie do dużego garnka włożyć podsmażoną paprykę, pieczarki i cebulę. Parówki pokroić w plasterki i dodać do garnka zalać to wszystko wodą dodać liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową i jeden słoiczek przecieru pomidorowego podgotować na chwilę. Na koniec dodać groszek, puszkę pomidorów, trochę fasolki szparagowej mrożonej. Wszystko razem zagotować i doprawić według uznania do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.10.2012 13:44
dobra :)
Natalia37
Natalia37 05.02.2012 17:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak