Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi francuskie z czekoladą i mandarynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
czekolada gorzka 1,5 opakowania
mandarynki 10-12 sztuk
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi francuskie z czekoladą i mandarynką

Ciasto francuskie rozkładamy. Wycinamy za pomocą szklanki koła. Do każdego kawałka wsadzamy kostkę czekolady i jedną cząstkę mandarynki. Dobrze zlepiamy. Układamy na formie wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 25-30 min. w temp. 200\'C.
Gotowe wykładamy na talerzyk i dekorujemy bitą śmietaną oraz startą na tarce o grubych oczkach czekoladą. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.01.2014 19:25
Mmm, takich jeszcze nie jadłam:)
Łukasz15 12.09.2013 20:27
Super pierożki
IKrakowianka 18.06.2012 18:50
wspaniałe :)
Zoso 29.09.2011 23:26
super deser
gacopierz23 08.10.2010 07:28
na francuskim jeszcze nie robiłam
buksiak12 11.09.2010 17:19
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:19
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:19
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:36
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:36
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 15:49
super przepis
Emilia22 11.09.2010 15:49
super przepis
Emilia22 11.09.2010 15:49
super przepis
IlonaAlbertos 24.07.2010 22:53
Hmmm, narobiłaś mi smaczku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak