Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane filety z mintaja w zalewie octowej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
olej do smażenia
sól do smaku
ocet 1 szklanka
woda 4 szklanki
cukier 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
cebul 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane filety z mintaja w zalewie octowej

Filety obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na złoty kolor na oleju. Usmażone ryby ułożyć w naczyniu. Przygotować zalewę. Wlać do garnka wodę i ocet, wsypać cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i zagotować. Przestudzić, zimną zalewą zalać ostudzone filety i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak