Sposób przygotowania

Oczyszczoną dynię pokrajać w plastry, obtoczyć w mące, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym smalcu. Obrane warzywa opłukać, pokrajać w paski i udusić z dodatkiem oliwy, gdy miękkie - wymieszać z pastą pomidorową i utartym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i też można sproszkowaną papryką. Usmażoną dynię ułożyć na półmisku i przykryć warzywami. Podawać zaraz po przyrządzeniu jako samodzielne danie na kolację, z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smacznie i zdrowo
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam mniam:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam dynię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    o świetne...
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    nigdy nie jadłam dyni ale brzmi zachęcająco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !