Sposób przygotowania

Z jajek oddzielić białka i ubić na sztywno, do ubitej piany dodać cukier i nadal ubijać. Kiedy beza jest sztywna dodać do niej żółtka i cały czas ubijać dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i kompot(może być dowolny, ważne, aby był jasny i lekko kwaskowy)ciasto ubijać do momentu uzyskania pęcherzyków powietrza, gładkie ciasto podzielić na trzy części i zabarwić je dowolnymi barwnikami. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, ciasto lać porcjami po dwie łyżki na zmianę, aż do wykorzystania całego ciasta. Piec w temp. 180 st około 60-65min, po upieczeniu wystudzić, wyjąć z formy, polać lukrem i ozdobić kolorową posypką.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podoba mi się :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne ciacho!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Fantastyczne ciacho. Super! Jakich barwników używasz? W płynie? W proszku? W żelu? I jakiej firmy? Z góry dzięki za odpowiedź.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !