Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
jajko 2
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
dżem malinowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Przygotowuję wszystkie składniki na ciasto.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Mieszam wszystkie składniki (sypkie z mokrymi) a na samym końcu ścieram jabłka i dodaje do masy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Smażę na oleju a później odsączam na ręcznikach papierowych.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
4
Posypuję cukrem pudrem i dekoruje łyżeczką dżemu. Smacznego.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 07.09.2012 09:27
bardzo smaczne :)
Mati13 26.07.2012 17:58
apetyczne
ben-ka 12.06.2012 18:03
bardzo je lubię.
Ada-Gaba 12.04.2012 07:42
pycha
Gosia20 10.04.2012 20:26
racuszki mmmm
Papryczka 10.04.2012 13:00
uwielbiam
elzbietar64 16.03.2012 20:50
pyszne często takie robie
anulka69 07.03.2012 10:09
pycha
sunnymood 10.02.2012 19:51
też je uwielbiam:)
Magda60 09.02.2012 21:02
czesto je robie, tylko jablka kroje w plasterki
caralajna 08.02.2012 17:51
uwielbiałam je jako dzieciak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak