Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś w cytrusach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś szt
pomarańcza 1/2 kg
sok z cytryny szt
cukier łyżka
bulion 1 szkl
szałwia trochę
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gęś w cytrusach

gęś w kawałkach lub całości skrop sokiem z cytryny,natrzyj solą,pieprzem oraz szałwią.z pomarańczy obierz skórki. gęś przełóż do wielkiego rondelka i zrumień na maśle z każdej strony. wlej bulion oraz jedną startą skórkę pomarańczową. duś gęś az jej mięso będzie miękkie. przed końcem duszenia dodaj cząstki pomarańczy. następnie wyjmij gęś z rondla.sos który się utworzył przetrzyj przez sito a drób przełóż do żaroodpornego naczynia i zapiecz.gotową gęś podawaj polaną utworzonym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak