Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort z octem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
ocet 10 % 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
woda 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort z octem

Odzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno ,powoli wsypujemy cukier ciągle ubijając. Do żółtek wlewamy ocet i wodę .Następnie wlewamy po jednym żółtku do ubitej piany(ciągle miksując)Na koniec dodaję mąkę z proszkiem i jeszcze chwilę miksuję.Przelewam do wysmarowanej i wysypanej bułką tarta formy .Pieczemy ok 30 min w 180 stopni.Ten biszkopt zawsze wychodzi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.11.2012 09:33
ciekawy przepis
Bernadeta1 09.10.2012 18:10
muszę wypróbować
kate.500 16.09.2012 13:07
super
Aneta41 01.06.2012 12:39
wygląda super
olkaaa 05.05.2012 13:48
extra
Mirka-Ludomila 28.03.2012 08:13
Z octem zawsze wychodzi. Podobnie pieczemy u nas w domu :-)
mic 21.03.2012 07:51
takiego przepisu nie mam
Wacław 10.03.2012 08:40
przydatny przepis !
Rybciia 09.03.2012 19:29
fajny przepis :-)
Ada-Gaba 24.02.2012 21:24
ciekawe
Ewelina38 23.02.2012 19:02
pięknie wygląda ale jeszcze nigdy nie dawałam octu
MAR3STA 14.02.2012 22:06
świetny biszkopt
ziutula
ziutula 11.02.2012 23:06
lubię biszkopty z masami i owocami
RenataZ-et 10.02.2012 21:15
bardzo fajny przepis
misia53 05.02.2012 20:53
największa zaleta ,że zawsze wychodzi.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak