Sposób przygotowania

Odzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno ,powoli wsypujemy cukier ciągle ubijając. Do żółtek wlewamy ocet i wodę .Następnie wlewamy po jednym żółtku do ubitej piany(ciągle miksując)Na koniec dodaję mąkę z proszkiem i jeszcze chwilę miksuję.Przelewam do wysmarowanej i wysypanej bułką tarta formy .Pieczemy ok 30 min w 180 stopni.Ten biszkopt zawsze wychodzi .

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    misia53

    największa zaleta ,że zawsze wychodzi.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię biszkopty z masami i owocami
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny biszkopt
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pięknie wygląda ale jeszcze nigdy nie dawałam octu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajny przepis :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przydatny przepis !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    takiego przepisu nie mam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Z octem zawsze wychodzi. Podobnie pieczemy u nas w domu :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !