Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierogów z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
grzyby suszone
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierogów z kapustą i grzybami

Garść grzybów suszonych gotujemy w niewielkiej ilości wody. Kapustę kiszoną zalewamy wodą, odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę smażymy. Jak się zeszkli dodajemy kapustę kiszoną. Wszystko razem dusimy około 2 godzin, co jakiś czas mieszają i podlewając wodą. Na koniec dodajemy grzyby razem z tą wodą, w której się gotowały i jeszcze podsmażamy z 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem
Wspaniały farsz do pierogów lub krokietów

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 20.03.2012 18:50
dobry
edi 14.02.2012 09:44
Uwielbiam pierogi z takim pysznym farszem:)
paula99926 10.02.2012 20:19
chyba jutro zrobię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak