Sposób przygotowania

Brokuły podzielić na różyczki, zblanszować, ostudzić.
Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, zdjąć. Na gorącą patelnię wlać łyżkę oleju, wrzucić plasterki czosnku i krótko podsmażyć aż zmienią kolor. Uważać żeby nie przypalić bo czosnek zgorzknieje.
Mozzarellę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z brokułami i ziarnami słonecznika.
Jogurt doprawić solą i pieprzem, wrzucić podsmażony czosnek z tłuszczem na którym się smażył, wymieszać. Zalać brokuły, wymieszać delikatnie i odstawić do lodówki na godzinkę żeby smaki się "przegryzły".

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to jest świetny przepis, można też podgrzać w piekarniku jeśli jest z mozzarella, podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie połączenia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !