Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w sosie pomidorowym według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 10 małych
pomidory 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
bazylia 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w sosie pomidorowym według Agi

Pory czyścimy,odcinamy korzonki i zielone liście,zdejmujemy pierwszą wierzchnią warstwę.W garnku zagotowujemy oliwę,sok z cytryny,niecałą szklankę wody,wrzucamy czosnek i pory.Gotujemy 15 minut.Gdy warzywa będą miękki,wyjmujemy je na talerz,a do wywaru dodajemy obrane ze skórki i pogniecione widelcem pomidory.Powstałym sosem oblewamy pory i posypujemy posiekaną bazylią.Podajemy z ryżem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 31.03.2012 21:10
mniam
jeta72 21.03.2012 16:03
pyszne
Rybciia 05.03.2012 21:03
fajne
Kuchareczekjeden 10.02.2012 20:52
podoba mi się
joanna77 06.02.2012 17:51
super
irenka 05.02.2012 13:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak