Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 5 dag
ocet jabłkowy 3 łyżki
suszone śliwki 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
jabłko 1 sztuka
pieprz czarny do smaku
goździki mielone do smaku
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
kapusta czerwona 1-1,25 kg główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami

1. Kapustę siekamy, cebulkę drobno kroimy, jabłko obrać i pokroić w plasterki.

2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną kapustę i smażymy ok 10 minut ciągle mieszając.

3. Na patelnie dodajemy cebulkę, wino oraz ocet i całość dusimy ok 15 minut.

4. Przyprawiamy goździkami, solą i pieprzem, dodajemy śliwki, rodzynki oraz jabłko i dusimy razem przez następne 15 minut. Pod koniec doprawiamy jeszcze do smaku gdy czegoś brakuje.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.10.2012 22:12
lubię i robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak