Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 300 g
mielone mięso wieprzowe 600 g
mostek cielęcy 2 kg
jajko 2 szt
olej
cebula 2 szt
sól, pieprz
natka pietruszki
majeranek
bułka 0,5 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina faszerowana

Majeranek wymieszać z solą. Usunąć kości z mięsa i naciąć kieszeń, natrzeć solą i majerankiem. Cebulę pokroić i przesmażyć, wątróbkę namoczyć w mleku, odsączyć i pokroić, dodać do cebuli, smażyć 10 minut. Wątróbkę, mielone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę przyprawić. Dodać jajka, natkę, i wymieszać. Nadziać mostek i zszyć, zrumienić na oleju, podlać wodą piec w temp. 200 stop. Przez 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak