Sposób przygotowania

CIASTO
Do miski wsypać suszone drożdże, dodać 1 łyżkę cukru, połową mleka i 3 łyżkami mąki, rozetrzeć. Gdy wyrosną dodać mąkę i utarte z cukrem żółtka i resztą mleka, wyrobić, połączyć z roztopionym masłem,ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę.
MASA MAKOWA:
Do rondla wlać mleko, dodać mak, gotować 15 minut, odcedzić, 2 razy zemleć, wymieszać z cukrem, kakao, pianą z białek. Masę makową wyłożyć na ciasto drożdżowe.
MASA SEROWA
Żółtka utrzeć z cukrem, ser zemleć, utrzeć z masłem, połączyć, dodać mąkę i pianę, wyłożyć na masę makową. Piec 50 minut w 190 stop.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam to ciasto, jest pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !