Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy 1 op
białko 2 szt
śmietanka 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie (pół szklanki), a gdy napęcznieje - podgrzać, aż się rozpuści. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na pianę razem ze śmietanką. Do żółtek dodać żelatynę, a gdy masa gęstnieć, ostrożnie wymieszać z ubitymi białkami i śmietanką. Krem za-studzić w salaterce i podawać na deser przybrany kruchymi ciasteczkami lub waflami. Smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 20.02.2013 19:59
dobry
Pietruszka 07.01.2013 14:43
smaczny
Andysz 22.07.2012 08:40
pycha;)
ankaryba 20.06.2012 22:16
super!!!
aga130982 09.06.2012 21:05
mniam
Urszula5 01.06.2012 21:07
po prostu świetny
Joanna108
Joanna108 30.05.2012 12:25
świetny krem
berys18 25.05.2012 19:15
fajny pomysł
caralajna 04.04.2012 18:24
fajny
smakowita 23.03.2012 18:04
smaczny
marzenciak1985 18.03.2012 09:26
pycha
Marta1986 12.03.2012 14:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak