Sposób przygotowania

białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno z dodatkiem 1/2 części cukru, mąkę mieszamy z proszkiem i kakao, żółtka ubijamy z resztą cukru do białości. Do białek dodajemy żółtka i mąkę delikatnie mieszamy i wykładamy na blaszkę i pieczemy 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy lekko pokruszone bezy i maliny mieszamy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół , przekładamy kremem a wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wyglądają trochę jak WZ-ki :-) pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...mniam mniam...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię ciemne ciasta z ze śmietanowym kremem...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Pychotka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ch?tnie skosztuj?
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    wyglada bardzo apetycznie :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adrian3

    uwielbiam takie słodkości:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !