Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane muffiny z pomarańczą i orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 125 g
mąka kukurydziana 125 g
cukier biały 100 g
syrop kukurydziany 50 g
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
olej 125 ml
śmietana 12% 75 ml
sok pomarańczowy 75 ml
jajko 1 szt
pomarańcze 2 szt
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane muffiny z pomarańczą i orzechami

Pomarańcze obrać, oczyścić z błonek i drobno pokroić. Orzechy posiekać jak najdrobniej lub zmielić.

Maki, cukier i sodę wymieszać w dużej misce. W drugiej misce wymieszać syrop kukurydziany,śmietanę, olej i sok pomarańczowy, dodać rozbite jajko i wymieszać. Płynną masę wlać do miski z mąką, wymieszać do połączenia się składników, dodać pokrojone pomarańcze i orzechy.

Przełożyć do foremek do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 min. Można posypać cukrem pudrem.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2012 08:48
rewelacyjne połączenie
treonina 05.02.2012 12:03
ale śliczne! w kształcie serduszek!
stokrotka 05.02.2012 11:47
ciekawe
gottrina 05.02.2012 11:11
wygladaja smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak