Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w warzywach według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki świeże 40 dag
cebula 2 sztuki
marchewka 1 duża
pietruszka
seler mały
olej sojowy 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w warzywach według Agi

Marchewkę,pietruszkę i selera obieramy ze skóry,trzemy na tartce,lekko solimy i odstawiamy na kilka minut.Cebulę siekamy i szklimy na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek.Do cebuli dodajemy osuszone i obrane krewetki,dusimy 15 minut.Dodajemy warzywa,olej sojowy i doprawiamy solą i pieprzem.Do szklanki wody dodajemy ocet winny,mieszamy i dodajemy do patelni.Dusimy pod przykryciem jeszcze 15 minut.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 11.04.2012 08:10
super
Justyna87 28.03.2012 14:54
super
Ania67 22.02.2012 20:25
rewelacja
Kuchareczekjeden 10.02.2012 21:02
fajne
irenka 05.02.2012 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak