Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z grochu i sezamu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sezam 5 łyżek
oliwa 3 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
sok z cytryny 1/4 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
groch 150 suszony

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z grochu i sezamu

Groch namoczyć i ugotować do miękkości. Sezam uprażyć. Ugotowany groch, sezam i obrane ząbki czosnku włożyć do malaksera i zmielić na pastę. W trakcie mielenia dodawać stopniowo oliwę i olej sezamowy oraz sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać jako dip do warzyw lub pastę do kanapek.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 03.03.2012 09:32
nie jadłam pasty z grochu, ale robię z bobu :)
IZABELA29 15.02.2012 08:39
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak