Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dość dużą kostkę, Pieczarki w paski, cebulę w piórka, Kapustę dość grubo szatkujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki lub ćwiartki. kociołek smarujemy olejem, dno i boki kociołka wykładamy liśćmi kapusty, na spód dajemy część mięsna, kapustę, cebulę ziemniaki i pieczarki i kolejna warstwa na wierzchu powinna być kapusta wrzucamy wszystkie zioła i przyprawy oraz kostkę mięsna zamykamy i ustawiamy nad paleniskiem. Co jakiś czas zaglądamy i ewentualnie delikatnie mieszamy. Na koniec kiedy mięso będzie miękkie dodajemy przecier i ewentualnie sól i pieprz do smaku. Gorące nakładamy na talerze i konsumujemy najlepiej popijając zimnym piwkiem. Jeżeli ktoś nie ma kociołka żeliwnego można użyć starego metalowego garnka

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !