Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z ricottą i pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
pomidory świeże 1 szt
ricotta 250 g
czosnek 2 ząbki
mozzarella 50 g
pieprz
sól
suszone pomidory 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ricottą i pomidorami

Pomidory suszone pokroić w małe kawałki, świeże w małą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory i czosnek podsmażyć na oleju - ja użyłam oleju z suszonych pomidorów - aż świeże się rozpadną a masa lekko ściemnieje. Masę pomidorową dodać do serka ricotta, wymieszać, doprawić solą i grubo mielonym pieprzem. Mozzarelle zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić.

Ugotować porcję makaronu na dwie osoby. Odcedzić makaron, do gorącego dodać startą mozzarellę i masę z serka i pomidorów. Wymieszać żeby makaron dokładnie pokrył się masą.

Podawać gorące, skropione odrobiną oleju z pomidorów.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 12.03.2012 10:59
jeszcze takiego dania nie jadałam:)
Wacław 18.02.2012 08:36
pyszny obiadek,mniam
MAR3STA 15.02.2012 22:04
smaczny obiad
IZABELA29 08.02.2012 08:26
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak