Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru, łyżki mąki i łyżki wody przygotować rozczyn. Mąki wymieszać, dodać sól i pomidory.Do wymieszanej w misce mąki dodać rozczyn z drożdży i stopniowo wyrabiając dodawać wody. Wyrobić aż ciasto będzie gładkie ale dosyć luźne.
Odstawić na ok. 1 h w ciepłe miejsce do zdwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto zagnieść ponownie, rozwałkować na ok. 3 cm na oprószonej mąką stolnicy, pociąć na kwadraty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 20 minut.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok. 25-30 minut.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    takie wlasne pieczywo najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mniam! i jak pięknie muszą pachnieć
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze takich nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !