Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 kg
cukier 1 i 1/2 szklanki
masło 25 dkg
cukier puder 1,5 szklanka
cukier waniliowy
bakalie
czekolada 1 szt
śmietana 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Utrzeć masło i dodać po trochę cukru i cukru waniliowego, twaróg i po 1 żółtku. Do utartej masy dodać zmiękczoną żelatynę, wymieszać, dodać bakalie. Tortownice spłukać wodą i posypać cukrem kryształem, dodać resztę wstawić do lodówki aby stężał. polewamy czekloadą rozpuszczoną ze śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 12.08.2011 19:14
:) mmm
bogumiła3 17.09.2010 13:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak