Sposób przygotowania

Jaja w całości ubijamy z cukrem i dodajemy olej po trochu do ciepłej wody, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dzielimy ciasto na 2. Do połowy dodajemy odrobinę kakao. Pieczemy w dwóch foremkach małych. Kroimy kromki i na przemian raz białą raz ciemną przekładamy masą i polewamy polewą. Masę robimy:
1 kostka masła
2 budynie śmietankowe (robimy w proporcji jak dla jednego)
ucieramy razem wszystko i dodajemy surowe jedno żółtko.
Polewa: 3/4 margaryny
cukier 2 łyżki
3 łyżki cacao
3 łyżki wody.
Wszystko gotujemy i polewamy ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !