Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 filety
pomidory 4 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
tymianek 1 gałązka
wywar rybny 1/8 litra
olej do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w sosie pomidorowym

Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy na kawałki,czosnek i cebulę drobno siekamy i dajemy na rozgrzaną oliwę ,następnie dodajemy pomidory zalewamy wywarem rybnym i doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy 20 minut na małym ogniu.Rybę myjemy osuszamy,przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy ma 4 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju.Bazylię siekamy dodajemy do sosu.Rybę układamy na półmisku i polewamy sosem.Podajemy z zieloną sałatą i makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 26.03.2012 16:47
pycha
m1monika 22.03.2012 12:49
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak