Sposób przygotowania

Jarmuż rozmrażamy i wkładamy na dwie minuty do osolonego wrzątku a następnie odcedzamy i razem z odciśniętą bułką przepuszczamy przez maszynkę.Czosnek obieramy siekamy i ucieramy z solą i sokiem z cytryny,przez cały czas ucierania stopniowo dodajemy masło a następnie po jednym żółtku i po łyżce zmielonego jarmużu z bułką i orzechami włoskimi.Doprawiamy solą,pieprzem cukrem i kminkiem.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy przesypując bułką tartą.Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    nigdy nie jadlam ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !