Składniki:
Ciasto: | |
mąka | 40 dkg |
masło | 20 dkg |
drożdże | 2 dkg |
mleko | 150 ml |
cukier | 12 dkg |
sól | szczypta |
jajko | 2 szt |
Nadzienie: | |
mak | 20 dkg |
cukier | 5 łyżek |
masło | 2 łyżki |
mleko | 100 ml |
śliwki węgierki | 30 dkg |
cukier puder |
Ciasto: | |
mąka | 40 dkg |
masło | 20 dkg |
drożdże | 2 dkg |
mleko | 150 ml |
cukier | 12 dkg |
sól | szczypta |
jajko | 2 szt |
Nadzienie: | |
mak | 20 dkg |
cukier | 5 łyżek |
masło | 2 łyżki |
mleko | 100 ml |
śliwki węgierki | 30 dkg |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: