Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel własnej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 szklanki
sok truskawkowy 1/3 szklanki
cukier 2 łyżeczki
woda 1 l
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel własnej roboty

Do rondelka włożyć umyte owoce truskawki, zalać 2,5 szklanką wody oraz sok truskawkowy, dodać cukier i zagotować. Gotować przez około 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałej 1/2 szklance zimnej wody i dodać do zagotowanych truskawek.

Zagotować i odstawić z ognia do wystudzenia. Jeśli po zagotowaniu kisiel nie będzie gęsty należy rozprowadzić kolejną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w bardzo niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie dodać ją do kisielu, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 19.03.2012 15:04
ciekawy pomysł
parysek10 19.03.2012 15:04
ciekawy pomysł
Justyna28 15.02.2012 16:20
nigdy jeszcze nie robiłam sama kisielu,ale chyba spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak