Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z bazylią i masełkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka
masło
czosnek 2 zabki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z bazylią i masełkiem

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do nich obrany i pokrojony na większe kawałki czosnek. Wyjmujemy delikatnie twardawe, pozostawiamy do wystudzenia. Każdy ziemniak z osobna posypujemy mąką i wkładamy do piekarnika, co kilka minut przewracamy. Wyjmujemy jak się lekko zarumienią. Podajemy z masłem i solą oraz posypujemy bazylią. Można jeść same lub podawać z mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 22.03.2012 13:51
bardzo proste a pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak