Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w słupki i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli z mięsem dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w słupki paprykę, dusić pod przykryciem przez kilka minut. Mąkę, imbir i sos sojowy wymieszać z 1/2 szkl wody, połączyć z mięsem, dodać osączoną z zalewy fasolę i gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak z grzybkami to musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne połączenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !