Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
ryż 1 szkl
kostka rosołowa 2 szt
fasolka biała 1 puszka
pieczarki 20 dag
papryka 1 szt
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
imbir 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pieczarkowym

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w słupki i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli z mięsem dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w słupki paprykę, dusić pod przykryciem przez kilka minut. Mąkę, imbir i sos sojowy wymieszać z 1/2 szkl wody, połączyć z mięsem, dodać osączoną z zalewy fasolę i gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.05.2013 07:34
ciekawa propozycja
IlonaAlbertos 22.04.2013 12:32
Pyszne połączenie.
Bernadeta1 01.09.2012 10:26
pychotka
MAR3STA 09.02.2012 17:10
jak z grzybkami to musi być pyszna
Motorek 07.02.2012 10:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak