Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. połączyć z kapustą. Gdy kapusta jest półmiękka dodać tymianek, bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek i kostkę rosołową rozpuszczoną w 1/2 szkl wrzącej wody. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, dusić do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka kapusta smakuje wspaniale. Podduszona, z dodatkiem cebulki smażonej na masełku. To uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !