Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z zielonym farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 20 dag
liście szpinaku 40 dag
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 4 łyżki
jajko 3 szt
śmietana 200 ml
sos pomidorowy
sól, pieprz do smaku
cannelloni 10 szt
orzechy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z zielonym farszem

liście szpinaku wrzucić do wrzątku posiekać orzechy zrumienić na patelni czosnek zmiażdżyć ricotte utrzeć z jajkiem czosnkiem i orzechami doprawić do smaku przełożyć farsz do szprycy farszem napełniać rurki ułożyć w żaroodpornym naczyniu polać śmietaną i ubitymi jajkami posypać parmezanem zapiec ok 30 minut temp 180*c podawać z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 04.02.2012 23:35
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak