Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Szpinak rozmrozić, odsączyć, przesmażyć z roztartym czosnkiem i z rozdrobnionym serem, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego krążka nałożyć farsz. Złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    uwielbiam szpinak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Uwielbiam!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam takie pierożki .....ja robię z twarogiem i szpinakiem...pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię takie pierożki !
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    chyba zrobię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł na farsz bardzo mi odpowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !