Sposób przygotowania

Masło przekładamy do rondelka i roztapiamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy jajka i wlewamy mleko. Wszystko razem mieszamy mikserem. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami do masła z cukrem, mlekiem i jajkami. Wszystko ucieramy dokładnie mikserem. Banany obieramy i razem z morelami kroimy w kostkę. Dodajemy sok cytrynowy i cynamon oraz połowę płatków migdałowych i mieszamy. Powstałą mieszankę porcjami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.Formę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą i przekładamy do niej ciasto. Wyrównujemy i posypujemy pozostałymi płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 45 min w temp. 190 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !